DK Nyt

Nu bliver Sønderborg Slot belyst

KORT NYT30. OKT 2020 8.00

SØNDERBORG: Efter flere års arbejde ser det nu endelig ud til, at der er finansiering på plads til belysning af Sønderborg Slot. Museum Sønderjylland har nemlig givet tilsagn om at bidrage til lysprojektet, så de godt 1,4 mio. kr. er på plads, oplyser kommunen. 

Lyset skal være tændt, når byens øvrige gadebelysning er tændt og skal blandt andet oplyse slottets facader mod nord og øst. Kommunen afventer en fuldmagt fra Slots- og Kulturstyrelsen for at kunne sende en dispensationsansøgning til myndighedsafdelingen, Center for Kulturarv. Derfor forventer forvaltningen, at der er lys klar i andet halvår af 2021. 

- Sønderborg Slot er et national- og kulturhistorisk vartegn, som vi er stolte over og gerne vil vise frem. De senere år er der investeret stort i Sønderborgs havnefront, og den bliver i stigende grad omdrejningspunkt for byens liv og stemning. I den sammenhæng fortjener slottet at blive fremhævet og integreret, så man oplever den fine kombination af nyt og gammelt. Og så er jeg sikker på, at facadebelysningen vil styrke formidlingen af museet som kultur- og turistattraktion, siger formand for Udvalget for Kultur, Idræt, Handel og Turisme Stephan Kleinschmidt (Slesvigsk Parti).

ibs

https://www.dknyt.dkartikel/nu-bliver-soenderborg-slot-belyst