DK Nyt

Nordsjællandsk protest mod tidspres

Jobcentrene pisker rundt for at opfylde tidsfristerne af frygt for at miste den statslige refusion, siger centerchef i Hørsholm
KORT NYT16. DEC 2011 7.05

Det er umuligt for de kommunale jobcentre at leve op til de krav, der stilles fra statens side om, hvor hurtigt borgernes sager skal behandles, lyder det fra en række nordsjællandske borgmestre i Frederiksborg Amtsavis.

Alle har skrevet under på et brev til beskæftigelsesministeren for at få skruet ned for administrationskravene. Det tager nemlig alt for meget tid fra den egentlige opgave, fortæller centerchef for Hørsholms arbejdsmarkedsafdeling Allan Ludvigsen.

- Der bruges rigtigt mange timer på at udfylde blanketter, på at lave statistikker og på at lave ting, bare fordi de er skitseret i lovgivningen. I stedet burde man tænke på, hvad der giver resultat, siger han.

- Og jobcentrene pisker rundt for at opfylde tidsfristerne af frygt for at miste den statslige refusion, siger centerchef i Hørsholm,  Allan Ludvigsen

Ud over Hørsholm har Fredensborg, Hillerød, Furesø og Frederikssund skrevet under på brevet, mens Rudersdal, Halsnæs og Gribskov også overvejer at gå med.

ka

 

https://www.dknyt.dkartikel/nordsjaellandsk-protest-mod-tidspres