DK Nyt

Nordjylland styrker psykiatrien med flere sengepladser

Region Nordjylland har nu besluttet at bruge 24,4 mio. kr. på at styrke psykiatriområdet med flere sengepladser, personale og en aktivitetshal.

NORDJYLLAND: Der skal være flere sengepladser og mere personale på psykiatriområdet i Nordjylland. Det har regionen nu besluttet ved at afsætte 24,4 mio. kr. til at styrke området. 

Pengene kommer fra puljen på de 600 mio. kr., der gennem Finansloven 2020 blev afsat til psykiatrien. Her forventes Nordjyllands del at udgøre 60 mio. kr. årligt. 

Konkret kommer det til at betyde, at der de kommende år vil blive oprettet nye sengepladser i både almenpsykiatrien og retspsykiatrien. Derudover vil regionen også ansætte nye læger, sygeplejersker og andet tværfagligt personale.

Udbygger aktivitetshal

Det er positivt, at regionen nu får bedre muligheder for at behandle en af de mest sårbare patientgrupper, mener Jette Ramskov Kristensen (S), der er formand for Psykiatriudvalget. 

- Der er sket en stigning i aktiviteten i Psykiatrien over de senere år, og her skal personaleressourcerne og sengekapaciteten selvfølgelig følge med, så vi giver de bedste muligheder for at håndtere både udredning, behandling og pleje af en af vore mest sårbare patientgrupper på en god måde, siger Jette Ramskov Kristensen.

Regionen har også valgt, at en række sengeafsnit skal have ansat aktivitetsmedarbejdere, der skal sikre, at de indlagte patienter får bedre muligheder for fysisk aktivitet. Derudover kommer de 24,4 mio. kr. også til at gå til, at der opføres en aktivitetshal, der skal placeres ved Klinik Nord i Brønderslev.

Hvad resten af regionens pulje på i alt cirka 60 mio. kr. skal gå til, vil blive besluttet på et senere tidspunkt.

jeg

https://www.dknyt.dkartikel/nordjylland-styrker-psykiatrien-med-flere-sengepladser