DK Nyt

Nordjylland gør klar til massetest i syv kommuner

280.000 nordjyder skal testes for muteret mink-corona.
5. NOV 2020 15.50
TEMA: Corona

NORDJYLLAND: Region Nordjylland er ved at gøre klar til at masseteste borgere i syv af regionens 11 kommuner for coronavirus. Det drejer sig om op mod 280.000 borgere, oplyser regionsrådsformand Ulla Astman (S) på regionens hjemmeside.

- Der er tale om et vigtigt skridt i forhold til at få kortlagt den muterede smitte, så vi sammen kan sikre, at kommende vacciner mod covid-19 vil virke efter hensigten, siger hun.

Det sker, efter at regeringen onsdag besluttede at aflive alle mink i Danmark, heraf en stor del i Nordjylland. Årsagen er, at Statens Serum Institut har fundet en ny mutation af coronavirus, der kan svække virkningen af kommende coronavacciner.

Syv kommuner i Nordjylland, hvor der er konstateret udbredt smitte på minkfarme, bliver underlagt restriktioner om, at borgerne så vidt muligt skal holde sig inden for kommunegrænserne. Det skal sammen med massetestningen sørge for, at smitten ikke breder sig.

Ifølge Ulla Astman kræver det et større planlægningsarbejde at få gennemført de mange test.

- Der er tale om en enorm logistisk opgave, som kræver tæt koordinering med kommuner, relevante statslige myndigheder og øvrige danske regioner i forhold til hurtigt at få etableret testfaciliteter i nærheden af borgerne, siger hun.

Ritzau

 

https://www.dknyt.dkartikel/nordjylland-goer-klar-til-massetest-i-syv-kommuner