Nordisk Energiforskning afsætter 20 mio. kr. til grønnere maritim transport

De nordiske lande støtter sammen udviklingen af en grønnere maritim transport under Nordisk Energiforskning. Fokus er på brint, ammoniak samt projekter om biobrændsler eller batterielektriske fremdriftssystemer.
3. SEP 2020 13.25

Nordisk Energiforskning søsætter 2,8 mio. euro til projekter, svarende til godt 20,8 mio. kr., der skal mindske udledningen af drivhusgasser i den maritime transportsektor.

Energiteknologisk Forsknings- og Demonstrationsprogram (EUDP) støtter initiativet med 468.000 euro, svarende til godt 3,5 mio. kr. 

Alle nordiske lande står stærkt i det globale marked for maritim transport. Derfor har Nordisk Energiforskning under Nordisk Ministerråd afsat midler til et fællesnordisk initiativ, der skal støtte innovative udviklings- og demonstrationsprojekter inden for området på tværs af Norden.

Indkaldelsen fokuserer på koncepter til den maritime transportsektor med fokus på brint, ammoniak og andre brændstoffer baseret på grøn eller blå brint samt projekter om biobrændsler eller batterielektriske fremdriftssystemer.

Der skal minimum deltage to nordiske lande i hvert projekt. Desuden skal hvert projekt involvere mindst en kommerciel partner og en forskningsinstitution, typisk et universitet eller et GTS-institut, der skal lede projektet.

Ansøgningsfristen er den 28. oktober, mens projektet er planlagt med start i februar 2021. 

esl

https://www.dknyt.dkartikel/nordisk-energiforskning-afsaetter-20-mio-kr-til-groennere-maritim-transport