DK Nyt
Nordfynsk planstrategi som kortspil

Nordfynsk planstrategi som kortspil

Alle visioner i planprocessen kan lægges frem og kombineres på kryds og tværs

NORDFYN: Planstrategi 2011 for Nordfyns Kommune skal fungere som et operationelt arbejdsredskab for politikerne og medarbejderne i hverdagen. Den skal være med til at styrke de politiske debatter og fremme helheden og udsynet i det daglige arbejde, lyder det fra rådhuset i Bogense.

Selve designet af Planstrategien er lavet lidt utraditionelt. Den er nemlig udformet som et sæt spillekort. Formålet er at gøre strategien så håndterbar som muligt. På denne måde passer Planstrategien også størrelsesmæssigt lige ned i en skjortelomme.

Kommunaldirektør Morten V. Pedersen ser store muligheder med den nye planstrategi:

- Dette er retningen og strategien for fremtidens Nordfyn. Planstrategien bygger videre på kortprincippet, hvor de enkelte delvisioner er koblet sammen på tværs og kan kombineres uafhængig af fagudvalg. Det er en unik måde at lave en planstrategi på, og metoden gør det nemt at koble de politiske visioner på det administrative arbejde.

Innovativt
I en mere og mere digitaliseret verden kunne man fristes til at spørge, om det ikke er passé at lave sådan en strategi på papirkort?

- Jo, det kan man godt sige. Men en planstrategi er et strategisk værktøj, som også skal lægge op til en innovativ proces. Kortene her spiller op til en anderledes involveringsproces rundt om arbejdsbordet, hvor alle visioner kan lægges frem og kombineres på kryds og tværs og på den måde sættes sammen i nye 'stik'.

Kortene kommer selvfølgelig også til at ligge på hjemmesiden i en digital version. Men Morten V. Pedersen mener dog, at det er papirkortene, der vil give den bedste effekt:

- Med papirkortene kan vi også involvere alle dele af organisationen uden, at man skal have særlige forudsætninger og på den måde, tror vi, at de innovative kræfter rigtig vil komme i spil.

Planstrategi 2011 for Nordfyns Kommune har været undervejs siden foråret 2010 og blev bekendtgjort i sommeren 2011. Den ligger nu klar som et færdigtrykt kortspil.

ka

https://www.dknyt.dkartikel/nordfynsk-planstrategi-som-kortspil