DK Nyt
Nordfyn til kamp mod lånediskrimination
Borgmester Morten Andersen (V) advarer mod afvikling af landområder, kreditinstitutioner sortlister.
Foto: Michael Bager, Ritzau Scanpix

Nordfyn til kamp mod lånediskrimination

Kommunen beder borgere og virksomheder om at henvende sig, hvis de har fået afslag på en låneansøgning specifikt begrundet i geografi.
21. OKT 2020 9.38

NORDFYN: Fortællinger om, at borgere og virksomheder får nej til et lån udelukkende på grund af boligens eller virksomhedens beliggenhed i land- og landsbyområder, skal nu omdannes til konkret viden i Nordfyns Kommune, hvor holdningen er, at det er diskrimination og "naturligvis helt urimeligt".

Det er ifølge borgmester Morten Andersen (V) ødelæggende for et lokalområde, hvis borgere og erhverv ikke kan låne penge til at købe eller renovere bolig, oprette eller udvikle virksomheder. Det fører til en langsom, men sikker afvikling af de områder, kreditgiverne sortlister. 

- Det dur ikke, at banker og kreditforeninger smækker kassen i, hvis det sker med henvisning til et forkert postnummer. Det er med til at skævvride landet. Lokale virksomheder uden for byområderne har historisk set altid har været en drivkraft for udviklingen - ikke bare i de lokalområder, de er vokset ud af, men for hele Danmark. Det entreprenørskab har vi ikke råd til at gå glip af, siger Morten Andersen.

Omfanget skal afdækkes

Nordfyn er en del af den partiuafhængige organisation Balance Danmark, der kæmper for et Danmark i bedre balance og har fået tilsagn fra erhvervsminister Simon Kollerup (S) om, at han vil se på politiske handlemuligheder, hvis det kan dokumenteres, at det er et udbredt problem. 

Lokalt går kommunen nu efter at få et overblik over, hvor stort problemet er og beder både borgere og virksomheder henvende sig, hvis de har fået afslag på en låneansøgning specifikt begrundet i geografi eller med det "forkerte postnummer".

Kommunen forsikrer, at oplysningerne behandles i al fortrolighed, samler svarene sammen og sender dem videre til Erhvervsministeriet.

ka
 
 

https://www.dknyt.dkartikel/nordfyn-til-kamp-mod-laanediskrimination