DK Nyt

Nordfyn behandler byggesager to uger hurtigere

En ekstra medarbejder og udvidet åbningstid har høvlet sagsbehandlingen ned fra 6 til 3,7 uger.

NORDFYN: En bevidst politisk prioritering, udvidede åbningstider og et nyt koncept for byggesager har fået sagsbehandlingstiden for byggesager i Nordfyn barberet ned med godt to uger.

I perioden fra 1. januar til 1. august er den gennemsnitlige sagsbehandlingstid opgjort til 3,7 uge, mens den i samme periode sidste år var oppe på seks uger, oplyser kommunen.

Selv om de seks uger lever op til de servicemål, der er aftalt mellem regeringen og KL, har kommunen gjort en ekstra indsats for at gøre det endnu bedre, og efter tallene at dømme giver indsatsen pote.

I sidste års budget blev der afsat penge til en ekstra byggesagsmedarbejder. Derudover blev to tiltag sat i værk:

  • Straks Byggesag: Konceptet består i, at kommunen stiller en byggesagsbehandler til rådighed, hvis man har behov for hjælp og vejledning til byggeansøgningen. Virksomheder og borgere behøver ikke at aftale tid, men møder blot op på rådhuset og får hjælp med det samme.
  • Udvidede åbningstider: Det er nu muligt at komme i kontakt med byggesagsbehandlerne og øvrige medarbejdere - både pr. telefon og ved fremmøde - hver dag, hele dagen.

- Det er noget, som især håndværkere har efterspurgt, og det har vi lyttet til, siger chef for Plan og Kultur Åse Nielsen som understreger, at samarbejdet med virksomhederne og deres rådgivere er afgørende.

- Helt enkelt handler det om, at vi sammen får præciseret, hvad der skal til for, at et ønsket byggeprojekt kan blive til noget. Heldigvis er både virksomhederne og håndværkerne blevet rigtig gode til at kontakte os meget tidligt i forløbet, og det giver de bedste muligheder for, at vi i fællesskab kan finde de gode løsninger og få lagt en god plan for byggeprocessen, siger Åse Nielsen.

Vallensbæk hurtigst, Fredensborg langsomst

Nordfyn lå i forvejen i den bedre halvdel, når det gælder tiden på en byggesagsbehandling.

Hurtigst var sidste år Vallensbæk med blot fem dage efterfulgt af Thisted og Haderslev med 14 dage, Odder med 16 og Ballerup med 17 dage, viser en oversigt fra Dansk Byggeri.

Længst tid tager det ifølge oversigten i Fredensborg med 104 dage efterfulgt af Hvidovre med 103, Dragør med 92 og Helsingør med 90 dage.

https://www.dknyt.dkartikel/nordfyn-behandler-byggesager-to-uger-hurtigere