DK Nyt

Nedlagt flyvestation skal forvandles til sportsmekka

KORT NYT4. JAN 2020 9.23

FURESØ: For cirka 14 mio. kr. skal det nedlagte militærområde ved Flyvestation Værløse forvandles til et eldorado for folk, der dyrker sport på små og store hjul. Byrådet i Furesø Kommune har vedtaget en plan for flyvestationen, der skal gøre det nu rekreative område mere attraktivt for især skatere, cykelryttere og rulleskøjteløbere, skriver TV2 Lorry.

Planen er, at kommunen med hjælp fra fonde i første omgang kan opføre en skatepark, en 200 meter oval speedskatebane samt omdanne en gammel militærbygning til café og klubhus. Med beslutningen giver kommunen tilsagn om at finansiere godt og vel 6,8 mio. kr. af projektet, mens resten skal hentes via fonde og foreninger.

Kommunen har i første omgang udset sig Nordea Fonden som en mulig bidragsyder, og med beslutningen i byrådet er der nu udstedt opadvendt tommelfinger til at sende ansøgninger afsted. Foruden skatepark, klubhus og speedskatebane er det også ønskelisten at få lagt ny og bedre asfalt på store dele af flyvestationen og landingsbanen samt at anlægge en pumptrack. I første omgang søges der dog om midler til de tre førstnævnte projekter hos Idrætsforeninger som DIF, Rullesport Danmark, Danmarks Skiforbund og Danmarks Cykle Union.

MG

https://www.dknyt.dkartikel/nedlagt-flyvestation-skal-forvandles-til-sportsmekka