DK Nyt
NB tredobler byrådsmandater med to eks-DFere
Nye Borgerliges to nye byrådsmedlemmer, Heino Hahn til venstre og John Pawlik til højre.
Foto: Vordingborg Kommune

NB tredobler byrådsmandater med to eks-DF'ere

To afhoppere fra Dansk Folkeparti i Vordingborg Byråd er landet hos Nye Borgerlige, som hidtil kun har haft et enkelt byrådsmedlem.
19. MAJ 2020 11.20

VORDINGBORG: Nye Borgerlige har med et slag tredoblet deres byrådsrepræsentation, efter at to nu tidligere DF'ere i Vordingborg Byråd har skiftet parti. Hidtil har NB kun været præsenteret i Hillerød Byråd med Mette Thiesen, men nu er også Heino Hahn og John Pawlik NB-byrådsmedlemmer.

Med deres exit skrumper Dansk Folkepartis byrådsgruppe i Vordingborg fra tre til blot et enkelt medlem, Marie Hansen. Hendes to nu tidligere partifæller begrunder deres farvel med landspolitiske forhold, og hvad de kalder en egenrådig partiledelse, der ikke lytter til baglandet.

Heino Hahn kom i byrådet ved KV09 og John Pawlik ved KV13, mens Marie Hansen kom til ved KV7. I Hillerød har Mette Thiesen været byrådsmedlem siden KV17 og desuden folketingsmedlem siden FV19.

I Vordingborg har Marie Hansen tidligere meldt sig som interesseret i at blive spids for Dansk Folkeparti ved KV21. Nye Borgerlige byder i dag de to DF-afhoppere velkomne som 'solide og erfarne tilbud' på NB's liste til KV21.

 

 

 

https://www.dknyt.dkartikel/nb-tredobler-byraadsmandater-med-to-eks-df-ere