DK Nyt

NB har skiftet spids i fire kommuner

Følg udpegninger af spidskandidater op til KV21 - i Hørsholm, Gentofte, Favrskov og Aarhus, hvor det gælder en tidligere V-kandidat.
19. APR 2021 15.56
TEMA: KV21

I Aarhus stiller Nye Borgerlige nu med en ny spids, det tidligere V-medlem Henrik Arens, oplyser han selv på Facebook. Arens stillede uden at blive valgt ind op for V ved KV17. Han erstatter på den post Thomas Kold, der var NB-spids ved det valg, hvor det dengang nye parti fik 2.084 stemmer og et mandat i snit kostede 6.114.

I Hørsholm er der ifølge sn.dk også ny NB-spids: 76-årige Erik Rosenkrantz Fuglsang, der var medlem i forvejen og reagerede på partiets efterlysning efter kandidater i lokale medier. Den tidligere butiksleder er indtil videre eneste lokale kandidat og afløser Peter Thestrup, der var spids ved KV17. Her fik NB 255 stemmer, hvor et mandat i snit kostede 779. 

I Gentofte er 67-årige tidligere kriminalassistent Lars Skar ifølge sn.dk ny spids for NB, der indtil videre har to kandidater på listen. Han afløser Poul V. Jensen. Ved KV17 fik partiet 590 stemmer, mens gennemsnitsprisen for et mandat lå på 2.128.

I Favrskov er der også ny spids i NB, oplyser Lokalavisen. Det er Erling Høj Sørensen, som er spidskandidat, og derudover er der to andre på listen, bl.a. Benny B. Jensen, der var spids ved KV17. Da fik NB 167 stemmer, og der skulle i gennemsnit 1.081 til et mandat.

https://www.dknyt.dkartikel/nb-har-skiftet-spids-i-fire-kommuner