DK Nyt

Navnet blev Destination Trekantområdet

Turismesamarbejde mellem Billund, Kolding og Vejle får sekretariat i Legoland.
25. NOV 2020 14.24

BILLUND / KOLDING / VEJLE: Under overskriften Destination Trekantområdet danner de tre kommuner Billund, Kolding og Vejle nu en fælles forening, der fra 1. januar 2021 skal koordinere fælles aktiviteter på turismeområdet. 

De tre kommuner samarbejder allerede omkring markedsføringen af børnefamilieturismen i regi af samarbejdet i Legoland Billund Resort. Såkaldte fyrtårnsoplevelser som Unesco Verdensarvstederne i Jelling og Christiansfeld vil fylde meget i samarbejdet ligesom Koldinghus og Trapholt også er attraktioner med høje besøgstal. 

Alle tre kommuner er højt placeret på listen over de største turismekommuner i Danmark - og i alt har destinationen næsten tre millioner årlige overnatninger, hvilket skaber en turismeomsætning på godt seks mia. kr. Arbejdet vil blive koordineret fra et sekretariatskontor beliggende i tilknytning til Legoland.

Det forventes at en destinationschef vil være på plads i begyndelsen af foråret 2021. Erhvervs- og turismechef i Vejle Kommune, Morten Damgaard Nielsen, er konstitueret destinationschef. I alt vil kontoret få en bemanding på fem-seks medarbejdere. 

Formand for foreningens bestyrelse bliver adm. direktør i Billund Lufthavn, Jan Hessellund. Bestyrelsen i øvrigt består af tre repræsentanter fra de deltagende kommuner og tre repræsentanter fra væsentlige erhvervsaktører i området.

ka
 
 

https://www.dknyt.dkartikel/navnet-blev-destination-trekantomraadet