DK Nyt

Navneforbud mørklægger mulig svindel med kommunal grundhandel

Grundsalg politianmeldt af Rebild Kommune.

REBILD: To medarbejdere i Rebild Kommune har med et navneforbud lukket effektivt ned for omtale af en sag, hvor de er sigtet for mandatsvig og misbrug af deres stillinger. Sagen handler ifølge Nordjyske om salg af en kommunal byggegrund, hvor også køberen er sigtet for medvirken til mandatsvig.

Sagen udspringer af en politianmeldelse indgivet sidste år af Rebild Kommune, og politiets efterforskning bygger ifølge avisen på en mistanke om, at de tre i forening har sørget for, at den kommunale grund i 2018 skiftede ejer for en pris under markedsprisen. Meget nærmere kan man ikke komme sagens substans, fordi de to kommunalt ansatte har fået nedlagt navneforbud.

Trods betegnelsen dækker navneforbud ikke kun omtale af de sigtedes navne, men enhver oplysning der kan tjene til at identificere dem. Dermed er medierne afskåret fra at nævne "en lang række af relevante oplysninger i sagen", som Nordjyske formulerer det.

"I en sag fra en mindre kommune som Rebild betyder det, at vi stort set ikke kan fortælle andet, end at sagen findes", skrev chefredaktør Karen Keinicke således i en leder forleden. Her hed det videre, at "navneforbuddet mørklægger sagen i en grad, at man i denne sag godt kan sætte spørgsmålstegn ved, om det er er rimeligt over for borgerne i Rebild Kommune, for sagen er af åbenlys offentlig interesse".

Avisen protesterede i et retsmøde ved Retten i Aalborg forgæves mod navneforbuddet og har kæret det til Vestre Landsret. Her er sagen endnu ikke behandlet.

mk

 

https://www.dknyt.dkartikel/navneforbud-moerklaegger-mulig-svindel-med-kommunal-grundhandel