DK Nyt
Naturskov ved Aarhus

Naturskov ved Aarhus

Socialdemokraterne ønsker at etablere en ny naturskov i Aarhus

AARHUS: En naturskov er en fuldstændig uberørt skov, som skal supplere den aarhusianske natur med lange kyststrækninger, parker og skove. Naturskoven kunne passende ligge ved Åbo, hvor kommunen har købt jord til et større skovområde, mener Socialdemokraterne.

Ligesom store dele af landet er naturen og biodiversiteten i Aarhus udfordret af forurening, affald og sprøjtegift. Kommunen har allerede taget skridt i den rigtige retning i form af hundeskove og allergivenlige skove, men socialdemokraterne i Aarhus Byråd mener der er behov for en naturskov. Ifølge socialdemokraternes Steen B. Andersen vil en naturskov have positive konsekvenser for såvel biodiversiteten, dyrelivet og drikkevandet.

- Naturskoven er et spændende økologisk eksperiment, hvor naturen spirer frem af egen kraft, hvilket sikre den nederste del af fødekæden og dermed er til gode for hele biodiversiteten og dyrelivet. Samtidig bliver der pumpet rigtigt meget drikkevand op i området omkring Åbo og jorden er særligt sårbar for pesticiders nedsivning til drikkevandet. Altså vil en naturskov beskytte biodiversiteten, dyrelivet og drikkevandet, som ellers er truet i store dele af kommunen., siger Steen B. Andersen.

 

Udover de åbenlyse miljømæssige fordele pointere socialdemokraternes Camilla Fabricius at naturskoven bringer mange andre fordel med sig. Først og fremmest er skoven naturligvis billig i drift, da den så at sige passer sig selv. Men derudover er skoven til gode for de aarhusianske borger og uddannelsesinstitutioner, som kan benytte sig af skovens mange muligheder. 

- Jeg er meget optaget af naturen og at give den optimale betingelser. Variation i naturen er den rigtige måde at skabe økologisk balance. En balance der er vigtigt at for naturen, men sandelig også for os mennesker. Jeg tror den nye skov bliver et eldorado for natur og mennesker. Naturen får optimale rammer og menneskerne kan som noget helt nyt opleve fuldstændigt "vild natur" på Aarhus midtbys dørtrin.

cgt

 

 

 

https://www.dknyt.dkartikel/naturskov-ved-aarhus