DK Nyt

Næstved vender rundt i dramatisk børnesag

Efter rådgivning fra VISO har Børneudvalget i Næstved Kommune besluttet, at Amy skal flyttes tilbage til sin plejefamilie
26. JUN 2012 11.18

NÆSTVED: - Det her er en meget svær og kompliceret sag. Og derfor er vi også glade for den rådgivning, vi har modtaget, og for at VISO har prioriteret sagen højt. Som tingene har udviklet sig, er den bedste løsning for Amy, at hun vender tilbage til sin plejefamilie, hvor hun kan få den ro og stabilitet, som hun har behov for, siger formand for Børneudvalget Søren Dysted (S).

- Amy har været hovedperson i en sag, som desværre har strakt sig over en for lang periode. Hun har været udsat for en dramatisk flytning, og det har været svært at finde det rette tilbud til hende. Det beklager vi.

Beslutningen om at flytte Amy tilbage til et sted, hvor hun kan få ro, skal ses som en del af en samlet løsning, hvor målet hele tiden har været at finde den bedst mulige løsning for Amy.

Parallelt med at Amy flyttes, arbejder man på at genetablere tilliden mellem de involverede parter, herunder at genskabe en god relation til adoptivfamilien og lillesøsteren.

Konstruktivt samarbejde
Næstved Kommune vil nu iværksætte en række initiativer, som skal sikre, at de involverede parter samarbejder og fokuserer på Amys tarv og udvikling.

- Vi arbejder bl.a. på, at Amy igen får kontakt og samvær med sin lillesøster, og at hun får tilrettelagt et relevant skoletilbud. Ligeledes vil vi sikre, at både plejefamilien og adoptivforældrene får den nødvendige professionelle støtte, der skal til for at skabe et konstruktivt samarbejde. Her vil vi fortsat benytte VISO til at rådgive os, fortæller Børne- og kulturdirektør Per B. Christensen.

Både politikere og ledelsen er enige om, at hele forløbet skal evalueres grundigt, når der er faldet ro om sagen.

- Vi har dygtige medarbejdere og ledere på børne- og ungeområdet i Næstved, og den tillid er der ikke ændret på, siger Søren Dysted.

- Men jeg er sikker på, at der er ting som de involverede medarbejdere og ledere ville have gjort anderledes i dag, og det skal vi naturligvis lære af.

 

https://www.dknyt.dkartikel/naestved-vender-rundt-i-dramatisk-boernesag