DK Nyt

Nabokommuner bakker op om Skives læreruddannelse

VIA University College's forslag om lukning af læreruddannelsen i Skive falder ikke i god jord hos hverken Mors eller Thisted
29. NOV 2011 8.58

SKIVE: Mors Kommune beklager i et åbnet brev, at bestyrelsen hos VIA - Danmarks tredje største uddannelsesinstitution og landets største professionshøjskole - igen har sat en mulig lukning af læreruddannelsen i Skive på dagsordenen.

- Endnu en gang er læreruddannelsen i Skive truet. Det er ikke mere end to år siden, at vi var gennem en tilsvarende proces. Her kom der en lykkelig udgang på sagen, og det håber jeg, vil ske igen. En lykkelig udgang forstået sådan, at læreruddannelsen i Skive bevares, siger Lauge Larsen (S) borgmester i Morsø, og fortsætter:

- Læreruddannelsen i Skive har stor betydning for hele lokalområdet. På Mors er det en af de uddannelsesinstitutioner, der har størst lokal betydning.

Thisted skriver støttebrev
I en støtteerklæring, som Thisted Kommune har skrevet til VIA's bestyrelse, står der bl.a.:

'Rapportens analyser viser at en samling af læreruddannelsen fra Nr.Nissum og Skive til én i Skive viser god bæredygtighed - både pædagogisk og økonomisk. For Thisted Kommune vil en samling i Skive have positiv betydning for følgende:
- Vores unge mennesker får mulighed for en videregående uddannelse i geografisk nærhed.
- Der er et godt og udviklende samarbejde mellem Thisted Kommune og læreruddannelsen i Skive i forhold til lærerstuderende i praktik. Dette gode samarbejde kommer både lærere, studerende og i sidste ende Thisted Kommune til gode.
- Rekruttering af lærere vil fremover være bedre for Thisted Kommune, som ellers ligger langt fra øvrige læreruddannelser.'

lcl

https://www.dknyt.dkartikel/nabokommuner-bakker-op-om-skives-laereruddannelse