DK Nyt

Når forældre kommer i job, mindskes risiko for anbringelse

En samlet social- og beskæftigelsesindsats i Assens har betydet færre anbringelser af udsatte børn.
3. MAJ 2021 6.24

ASSENS: Hvis mor og far får hjælp til at løse sociale problemer og kommer i uddannelse eller job, får børnene det i nogle tilfælde så meget bedre, at en anbringelse uden for hjemmet kan undgås.

Det er erfaringen fra Assens Kommune, der hjælper udsatte familier i en såkaldt helhedsorienteret indsats, hvor sagsbehandlere samarbejder om at løse beskæftigelses- og familieproblemer. Gladsaxe og Aarhus kommuner har tilsvarende erfaringer. Det skriver Kristeligt Dagblad.

I Assens Kommune indgik 50 familier med i alt 72 voksne og 89 børn og unge i projektet Job og Familie, der sluttede sidste efterår. I løbet af tre år kom over halvdelen i job eller tættere på arbejdsmarkedet, og fire ud af ti fik bedre trivsel.

Forældrenes overskud smittede af på børnene. Knap hver anden børnesag blev lukket, og andelen af børn med ingen eller kun lette problemer steg fra 35 til 70 pct. blandt de børn, hvis forældre kom i uddannelse eller job.

- Forældrene kommer ud af huset og får øget selvtillid. Når forældrene får det bedre, så får børnene det også bedre. På den måde kan børns og forældres situation ikke adskilles, fortæller specialkonsulent Monika Sindberg ­Gunderlund fra Assens Kommune.

Godt 13.000 børn er i dag anbragt uden for hjemmet, og tidligere anbragte er overrepræsenteret i diverse statistikker for hjemløshed og kriminalitet.

ak

https://www.dknyt.dkartikel/naar-foraeldre-kommer-i-job-mindskes-risiko-for-anbringelse