DK Nyt
Muligt opgør med EU-bloktilskud

Muligt opgør med EU-bloktilskud

EU's midler skal fremover ses som investeringer frem for et redskab til omfordeling, mener direktør for økonomiske og regionale affærer ved Det Europæiske Råd, Petr Blizkovsky
30. JUN 2011 9.00

Topembedsmanden Petr Blizkovsky stjal scenen, da Regionsudvalget i Bruxelles i går afholdt seminar, der skulle have handlet om grøn vækst i regionerne. Han lagde op til debat, om EU's regionale midler i fremtiden skal fungere som bloktilskud eller andre udligningsordninger, skriver ZealandDenmark.

- Vi har brug for et skift i mentaliteten omkring fordeling af regionale midler. Vi skal holde op med at se fondene som et redskab til omfordeling mellem rige og fattige. I stedet skal vi til at se dem som et redskab til at fjerne de blokader, der bremser regionernes vækst, sagde Petr Blizkovsky, der er direktør for økonomiske og regionale affærer ved Det Europæiske Råd.

Han mener, at midlerne fremover skal ses som investeringer. Han understregede dog, at udtalelserne alene var et udtryk for hans personlige holdning.

På seminaret var der også andre punkter, der lagde op til fornyet debat om de regionale fondes rolle som finanspolitisk styringsredskab. Blandt andet arbejder Det Europæiske Råd på et forslag, der skal gøre udbetalingen af regionale midler afhængig af de nationale regeringers økonomiske politik, skriver ZealandDenmark.

srl

 

https://www.dknyt.dkartikel/muligt-opgoer-med-eu-bloktilskud