DK Nyt
Morten Rettig blev ny Trekants-direktør
Morten Rettig (Foto: Jonas Fotografi)

Morten Rettig blev ny Trekants-direktør

Han kommer fra BDO Consulting og vil bl.a. fokusere på leve- og bæredygtighed
27. JUN 2012 13.10

TREKANTSOMRÅDET: Fra 1. august er det 44-årige Morten Rettig, der sætter sig i direktørstolen for Trekantområdet Danmark. Han kommer fra en stilling som Senior Manager i BDO Consulting med ansvar for forretningsområdet strategi og ledelse samt rådgivning af kommunaldirektører og kommunale direktioner. 

- Jeg kan ikke pege på noget andet område i landet, hvor ambitionsniveauet er så højt som i Trekantområdet. Det, at seks borgmestre står sammen om at ville et sådan samarbejde, er særligt. Med den konstruktion er fundamentet til stede for, at der kan ske noget, siger Morten Rettig. Med i bagagen har han ti år som direktør for COGITA, hvor han arbejdede med strategisk rådgivning indenfor bæredygtighed, primært til kommuner og andre offentlige myndigheder. Lige netop leve- og bæredygtighed vil være et af hans fremtidige fokusområder.

- Der er et udviklingspotentiale i at udvikle samarbejdet i retningen mod at gøre området mere leve- og bæredygtigt. Det er vigtigt at give erhvervslivet gode rammer, men en ligeså vigtig faktor er at tiltrække de rigtige mennesker. Det handler i høj grad om at gøre området og byerne interessante, spændende og dejlige at leve i, forklarer han. Et andet fokusområde for den nye direktør er generel udvikling af den offentlige velfærd. Han mener, at den offentlige sektor skal være med til at udvikle den private sektor og derved skabe vækst.

- Kommunerne skal tænke på, hvordan de trimmer og udvikler sig selv med henblik på fortsat at understøtte den positive erhvervsudvikling, siger han og tilføjer, at en anden ting, der ligger ham på sinde, er at skabe et bredere ejerskab til Trekantområdet Danmark.

Rettig afløser Susanne Krawack, der efter fire et halvt år er blevet konsulent hos Concito, Danmarks Grønne Tænkektank.

Morten Rettig er 44 år. Han er uddannet Cand.scient.pol. fra Aarhus Universitet i 1991 og har siden taget en executive MBA i forandringsledelse. Han kommer fra en stilling som Senior Manager i BDO Consulting.

Fra 2001 til 2011 var han direktør i COGITA og før det centerleder i Byøkologisk Center i Odense.

Trekantområdet Danmark er en forening bestående af de seks kommuner; Billund, Fredericia, Kolding, Middelfart, Vejen og Vejle.

Foreningen har til formål at styrke samarbejdet omkring erhverv og uddannelse, kultur, klima og planlægning, turisme og transport i Trekantområdet.

https://www.dknyt.dkartikel/morten-rettig-blev-ny-trekants-direktoer