DK Nyt

Morten Messerschmidt bliver DF's næstformand

Den nye næstformand er kritisk over for ledelsen.
3. AUG 2020 14.46

Morten Messerschmidt afløser Søren Espersen som Dansk Folkepartis næstformand. Det skriver formand Kristian Thulesen-Dahl på Twitter.

39-årige Morten Messerschmidt er uddannet cand.jur. og blandt andet partiets klima- og energiordfører. Han blev valgt ind i Folketinget sidste år efter et smut i EU-parlamentet, hvor han blev valgt ind med næsten en halv million personlige stemmer, hvilket er det højeste nogensinde i Danmark. 

Søren Espersen har været næstformand siden 2012, men nu træder han altså ud af gruppeledelsen. 

DF holder i disse dage sommergruppemøde i Sønderborg, som varer indtil onsdag. Det er her, ændringen er blevet en realitet. Det er sket med folketingsgruppens opbakning, oplyser DF i en mail.

Der har, siden partiet ved seneste folketingsvalg mistede 21 mandater, været kritik af formand Kristian Thulesen Dahl.

Kritisk over for ledelsen

For få dage siden gav netop Morten Messerschmidt et stort interview i avisen Danmark, som politisk kommentator Hans Engell over for Ritzau vurderede, var en udfordring af formand Kristian Thulesen Dahl.

I interviewet retter han blandt andet kritik af partiets udlændingepolitik, som han vil skærpe kraftigt for at skabe større differentiering fra andre partier.

Formanden fortalte dog efterfølgende til Ritzau, at han ikke opfattede Messerschmidts udtalelser som en udfordring.

Partiet har også en organisatorisk næstformand, som har ansvar for økonomien, og som vælges på partiets årsmøde. Den post besidder Carl Christian Ebbesen altså fortsat.

 

ibs / Ritzau

Opdateret 15.10 med informationer om partiets sommergruppemøde og Messerschmidts interview med avisen Danmark.

https://www.dknyt.dkartikel/morten-messerschmidt-bliver-df-s-naestformand