DK Nyt
Mistanke om belastende forhold afsløret ved et tilfælde
Kommunaldirektør Annemarie Zacho-Broe (tv) og tidligere borgmester Jacob Bjerregaard (stående) undersøges for inhabilitet. Til højre økonomi- og personalechef Tommy Abildgaard, hvis rolle også undersøges
Foto: Peter Leth-Larsen, Jysk Fynske Medier Ritzau Scanpix

Podcast:
Mistanke om belastende forhold afsløret ved et tilfælde

PODCAST En undersøgelse af borgmesterens boligforhold førte til afsløringer af skandale-sag i kommunen. Ekspert mener, sagen kan udvikle sig til en af de største kommunale skandaler.

Podcast: Det var et tilfælde, der førte journalist Andreas Munk på sporet af den store skandalesag i Fredericia. I en specialudgave af vores podcast fortæller journalisten fra Ekstra Bladet, at han i første omgang undersøgte flere borgmestres private ejendomme for uregelmæssigheder.

Og der stødte han først på, at tidligere borgmester Jacob Bjerregaard (S) havde købt en attraktiv kommunal byggegrund for næsen af andre interesserede. Derfra begyndte Ekstra Bladet at oprulle sagen, som foreløbig er kulmineret med en politianmeldelse af et muligt alt for tæt forhold mellem den tidligere borgmester og kommunens kommunaldirektør Annemarie Zacho-Broe. Det afvises af dem begge.

Skandale

I podcasten fortæller kommunalekspert ved Danmarks Medie- og Journalisthøjskole, Roger Buch, at hvis der har været et tæt forhold mellem de to kommunale topfolk, så kan sagen udvikle sig til en af de største kommunale skandaler.

Roger Buch peger på, at det for nylig kom frem, at der allerede i maj 2019 blev stillet spørgsmål til borgmesteren om rygter, der talte om hans forhold til kommunaldirektøren. Og det var meget tæt på det tidspunkt i 2018, hvor Frederica fyrede den tidligere kommunaldirektør og erstattede ham med Annemarie Zacho-Broe.

I podcasten fortæller journalist Andreas Munk også om en magtkamp i kommunen, hvor nogle topfolk forsøgte at forhindre, at Ekstra Bladet fik udleveret belastende dokumenter og notater om Jacob Bjerregaards grundkøb.

Du kan høre hele udsendelsen på Kommunen.dk.

https://www.dknyt.dkartikel/mistanke-om-belastende-forhold-afsloeret-ved-et-tilfaelde