DK Nyt

Minister vil ikke udsætte bro-renovering

KORT NYT23. MAR 2021 14.16

GULDBORGSUND: Frederik d. IX's bro over Guldborg Sund skal renoveres og derfor delvist lukkes fra den 9.-31. august, og fra 1. september til medio december lukkes helt for al gennemsejling. Protester fra Guldborgsund Kommune og sejlklubber har ikke fået transportminister Benny Engelbrecht (S) til at ændre mening, oplyser kommunen.

Lukningen af broen er en streg i regningen for sejladsen i den travle turistsæson og berører især kapsejladsen Guldborgsund Baltic Race. Herfra ønskede styregruppen at få renoveringen skubbet til 1. oktober, men altså forgæves.

- Jeg ved godt, at vi også er utålmodige efter at få etableret hurtige toge til København og mod Tyskland, men lige i denne helt specielle situation mener jeg godt vi kunne have skudt renoveringen af Frederik d. IX´ bro til 1. oktober - især fordi det er et anlægsarbejde, der foregår over en lang årrække. Det burde være muligt at finde en løsning, der ikke spolerer vores turistsæson, siger formand for Kultur, Fritid og Bosætningsudvalget Martin Lohse (Guldborgsundlisten), der håber ministeren vil genoverveje sagen.

ka

https://www.dknyt.dkartikel/minister-vil-ikke-udsaette-bro-renovering