DK Nyt
Minister må sikre alkohol-behandling

Minister må sikre alkohol-behandling

Uacceptabelt, at danskere med alkoholproblemer ikke får information om deres ret til gratis alkoholbehandling
29. APR 2011 13.41

 

FOLKETINGET: Det er fuldstændigt uacceptabelt, at danskere med alkoholproblemer ikke får information om deres ret til gratis alkoholbehandling. Det mener SF's sundhedsordfører Karl H. Bornhøft, som reaktion på en ny undersøgelse fra HOPE, der viser, at kun få kommuner informerer borgerne om deres ret til gratis alkoholbehandling på deres hjemmeside. Bornhøft kræver, at Sundhedsministeren går ind i sagen.

- Både børn og voksne bliver berørt dybt, når et nært familiemedlem slås med ødelæggende alkoholproblemer. De har hårdt brug for at få information om den enkeltes ret til gratisbehandling, som kommunerne siden 2007 har haft pligt til at give dem inden for 14 dage, siger Bornhøft:

- Mange tror fejlagtigt, at det både er dyrt og besværligt at få behandling af deres alkoholproblemer - og det skal der øjeblikkeligt laves om på. Manglende information må aldrig blive årsag til, at nogle fraholder sig fra at gå i behandling. Jeg har i dag krævet svar fra Sundhedsministeren, om hvad han vil gøre for at sikre, at alle med alkoholproblemer får kendskab deres ret til alkoholbehandling.

- Det må ikke komme bag på nogen, at de faktisk har ret til behandling af deres alkoholproblemer. Derfor vil SF arbejde for langt bedre information om behandlingsgarantien - både nationalt og lokalt. Så flere kan komme hurtigere i behandling til gavn for både dem selv og deres familie.

 

https://www.dknyt.dkartikel/minister-maa-sikre-alkohol-behandling