DK Nyt

Millioner af lyntest mangedobler Falcks overskud

Falck har løftet omsætning med 59 pct. og syvdoblet overskuddet i andet kvartal.
13. JUL 2021 8.39

Falck har haft stor fremgang i sine økonomiske resultater, hvilket primært skyldes de millioner af lyntest, som virksomheden har foretaget i Danmark.

Falck havde i andet kvartal en omsætning på 4,7 mia. kr., hvilket er en fremgang på 1,7 mia. kr. i forhold til sidste år. Hele fremgangen stammer fra lyntest.

Samtidig er driftsoverskuddet mere end syvdoblet sammenlignet med samme periode sidste år. Det lyder i andet kvartal på 907 mio. kr. Det meste af forbedringen skyldes lyntest, skriver Falck i sit regnskab.

Falck har i kvartalet foretaget omkring ti millioner lyntest. Det er fem gange så mange som i første kvartal. Administrerende direktør Jakob Riis fortæller, at antallet af udførte test er kommet bag på koncernen.

- Resultatet i andet kvartal bliver kraftigt påvirket, fordi antallet af test har været markant højere end forventet, hvilket hænger sammen med den store genåbning og en forsinkelse af vaccinationskalenderen.

- Det betyder, at vi har fået en større omsætning fra test, og samtidig har vi haft en stor effektivitet i testcentrene, hvor hver poder har kunnet teste flere, end vi havde regnet med.

- Derfor har økonomien i kontrakten været bedre for os end forventet, siger Jakob Riis.

Vil ikke fylde meget i slutningen af 2021

Falcks kontrakt med regionerne er skruet sådan sammen, at selskabet modtager en betaling per udført test. Falck står for lyntest i Region Nordjylland, Region Midtjylland og Region Sjælland samt i fire lufthavne og ved den dansk-tyske grænse.

Jakob Riis forventer, at antallet af test vil gå ned i de kommende måneder og ikke fylde ret meget Falcks regnskab, når man når til slutningen af 2021.

- Det begynder at klinger ret markant over den næste måned eller to, og at det nationale testsetup stopper i løbet af tredje kvartal, i takt med at befolkningen er blevet vaccineret, siger Jakob Riis.


Ritzau

https://www.dknyt.dkartikel/millioner-af-lyntest-mangedobler-falcks-overskud