DK Nyt

Midtjylland kommer Favrskov til hjælp

Regionen strammer efter årsskiftet op på ambulancernes responstider i kommunen
20. DEC 2011 10.50

FAVRSKOV / MIDTJYLLAND: Regionsrådet følger løbende op på opgørelser over responstiderne for de mest hastende ambulancekørsler i regionen. Herunder også fordelt på kommuner. Servicemålene for disse kørsler er generelt opfyldte for regionen som helhed.

Men dykker man ned i statistikken og ser nærmere på responstiderne fordelt på kommuner, har der vist sig en vedvarende tendens til, at responstiderne for akutte kørsler i Favrskov Kommune ligger noget over det ønskelige. Og det vil regionen nu gøre noget ved.

- Sammen med Favrskov Kommune har vi fundet frem til en løsning, hvor vi kan give borgerne mere tryghed og bedre service, når det virkelig brænder på, siger regionsrådsformand Bent Hansen (S).

Fra to til tre ambulancer om dagen
Ved at tilrettelægge anderledes med ressourcerne bliver der væsentligt flere ambulancetimer at gøre godt med, så dækningen i Favrskov Kommune i dagtiden stiger fra to til tre ambulancer og uden for dagtiden udvides fra en til tre ambulancer.

Det er en væsentlig mere fleksibel tilrettelæggelse, der frigiver ressourcer til at afkorte responstiderne. Det forventes, at ændringerne også vil forbedre responstiderne for regionen som helhed.

Borgmester i Favrskov Nils Borring (S) er meget tilfreds med, at dialogen med Region Midtjylland har givet resultat.

- Det har vist sig, at responstiderne i vores kommune er relativt lange. Det påpegede vi overfor Region Midtjylland. Jeg er glad for, at regionen har været lydhør, og at det har været muligt for Region Midtjylland at dreje på nogle håndtag, så ambulanceberedskabet i vores område bliver styrket. Det er meget tilfredsstillende.

Nils Borring ser nu frem til, at resultatet slår igennem i statistikkerne over responstider i 2012.

mou

 

https://www.dknyt.dkartikel/midtjylland-kommer-favrskov-til-hjaelp