DK Nyt

Midtjylland klar med råd til kulturen i ny rapport

Mens kulturinstitutioner er lukkede, kan kulturen fortsat leve videre på nettet med stor sucess, viser ny rapport fra Region Midtjylland.
15. APR 2020 15.30

Selvom institutioner har måttet aflyse forestillinger, koncerter og arrangementer landet over, er der flere institutioner, der har udnyttet internettet til at formidle kulturoplevelser. Og det har de gjort med 'stor succes', viser ny rapport.

Rapporten 'Digital kultur i en corona-tid' er en opsamling af erfaringer med kultur på nettet, som syv udvalgte institutioner har gjort sig under coronakrisen. Rapporten er lavet af virksomheden Seisomonauten for Udvalget for Regional Udvikling i Region Midtjylland.

De syv institutioner er: CPH:DOX, Magistraten Teatret i Silkeborg, Randers Regnskov, Buster Filmfestival, Det Kongelige Teater, Læseforeningen 'Sammen hver for sig' og Aarhus Musikskole, der alle nu tilbyder kulturoplevelser på forskellige digitale platforme.

Deres erfaringer peger blandt andet på, at selvom at institutionerne har været påtvunget til at finde digitale løsninger, så har det tiltrukket et større, men også et nyt publikum.

Unge vil i teatret på nettet
Den københavnske dokumentarfestival CPH:DOX, der nu viser filmene på nettet, oplever blandt andet, at 30 pct, at brugerne kommer fra andre steder end københavnsområdet. Også Det Kongelige Teater har ifølge rapporten fået et nyt publikum på nettet. De melder om, at unge i højere grad er interesserede, nu da forestillingerne er kommet på nettet.

De digitale løsninger, der har været nødvendige for at kunne give isolerede borgere kulturoplevelser, vil ifølge rapporten hænge ved og være en del af fremtidens udvikling i kulturlivet. Det er positivt, at man har fundet på digitale løsninger, mener Jørgen Nørby (V), der er formand for Udvalget for Regional Udvikling i Region Midtjylland.

- Den situation, vi står i, er meget alvorlig for kunstnere og kulturinstitutioner. Men det er glædeligt at opleve, at de i høj grad bruger krisen som afsæt for innovation og nyskabelse. Analysen peger på, at mange kulturaktører har gennemgået en enorm udvikling på meget kort tid, og det er imponerende. Samtidigt kan det forhåbentligt give et positivt afsæt, når vi er på den side af krisen, siger han.

Læs hele rapporten og råd fra de syv kulturinstitutioner hos Region Midtjylland.

jeg

https://www.dknyt.dkartikel/midtjylland-klar-med-raad-til-kulturen-i-ny-rapport