DK Nyt

Midtjylland frygter fremtiden for akutbehandling i Silkeborg

KORT NYT11. DEC 2019 6.33

MIDTJYLLAND: Regionsråd Midtjylland vil have Sundhedsstyrelsen til at ændre en formulering i et udkast til nye anbefalinger for en sammenhængende indsats på akutområdet. Udkastet er netop sendt i høring, og i Midtjylland frygter man, at Regionshospitalet Silkeborg kan blive forhindret i at modtage en stor gruppe akutte visiterede medicinske patienter.

Det er et ordvalg om, at 'der kun undtagelsesvist, og kun for visiterede patientgrupper til fagligt velbegrundede funktioner som for eksempel opblussen af kendt kronisk sygdom kan modtages patienter akut på specialsygehuse', der bekymrer i regionen. Regionsrådsformand Anders Kühnau (S) vil have ordvalget ændret, dels fordi det fungerer godt for regionen, at hospitalet i Silkeborg i dag modtager akutte visiterede medicinske patienter alle hverdage mellem kl. 8 og kl. 17, dels fordi ændringer kan få mange og utilsigtede konsekvenser for både patienter og medarbejdere.

- Konkret vurderer Hospitalsenheden Midt, at der er risiko for afledte konsekvenser for medicinske patientforløb i Viborg og Silkeborg og for intensivfunktionen begge steder. De ændringer kan igen få betydning for nogle af de kirurgiske patientforløb. Vi risikerer med andre ord en dominoeffekt, siger Anders Kühnau, der understreger, at det ligger det samlede Regionsråd Midtjylland på sinde, at det eksisterende tilbud og den eksisterende modtagelse kan fortsætte i Silkeborg.

mk

 

https://www.dknyt.dkartikel/midtjylland-frygter-fremtiden-for-akutbehandling-i-silkeborg