Midtjylland: Centre for voldtægtsofre får 4 mio. kr.

KORT NYT10. JAN 2019 8.00

MIDTJYLLAND: Hospitalsudvalget i Region Midtjylland har mandag behandlet den kommende udmøntning af de godt 5 mio. kr., som staten har tildelt regionen til at få ventetiderne på centre for voldtægtsofre nedbragt, og det har resulteret i 3 mio. kr. til Center for Voldtægtsofre på AUH og 1 en mio. kr. til Center for Voldtægtsofre på Hospitalsenheden Vest. Det skriver Jyllands-Posten.

- Det vil betyde, at vi kan blive i stand til at iværksætte behandling tidligere. Det vil også betyde, at forværringer af det psykiske ubehag begrænses. Nogle af dem, som venter længe med at opsøge hjælp, kan få mere komplekse traumerelaterede symptomer, og de kan blive ledsaget af depressioner, angst og isolation. Det har derfor stor betydning at komme hurtigt i gang med behandling, sier ledende psykolog ved Center for Voldtægtsofre, AUH, Birgitte Hvidberg Bertelsen, til Jyllands-Posten.

Ventetiden for at få psykologhjælp på Aarhus Universitetshospitals (AUH) Center for Voldtægtsofre er i dag 430 dage, hvis man er såkaldt senhenvender. Akutte klienter skal vente 27 dage på at komme i gang med behandling efter et voldtægtsovergreb, men pengene, som udmøntes gennem en statslig pulje, skal fra 2019 sikre voldtægtsofrene hurtigere hjælp.

eo

 

https://www.dknyt.dkartikel/midtjylland-centre-for-voldtaegtsofre-fr-4-mio-kr