DK Nyt

Mere og mere offentlig gæld bliver drevet ind

Gældsstyrelsen hentede i 2020 ca. 10,4 mia. kr. hos skyldnere med gæld til det offentlige. Nu er det nemmere at trække gæld direkte i lønnen.
9. FEB 2021 15.22

Gældsstyrelsen satte ny rekord for gældsinddrivelse i 2020. 10,4 mia. kr. er sendt tilbage til de offentlige kreditorer. Det viser Gældsstyrelsens seneste tal.

Det er en stigning på 1,7 mia. kr. i forhold til resultatet fra 2019, der ellers på daværende tidspunkt var det højeste i flere år. Samtidig er resultatet en fordobling i forhold til 2016.

En af årsagerne til det stigende provenu er det nye inddrivelsessystem med navnet, der bliver svært at huske: PSRM.

Gældsstyrelsen har med systemet igen fået mulighed for at trække skyldnere for deres gæld direkte i lønnen, hvilket er yderst effektivt. Inddrivelsen i PSRM er mere end tredoblet i 2020 i forhold til året før og stod for inddrivelse af gæld for knap 1,9 mia. kr.

På trods af fremgangen i PSRM og det rekordhøje samlede resultat, så stiger gælden til det offentlige fortsat. Ved udgangen af 2020 var den samlede gæld til det offentlige på ca. 135 mia. kr. Det er en stigning på ca. seks mia. kr. det seneste år.

Stigningen er hovedsageligt båret af to ting. Folk stifter fortsat ny gæld, og samtidig vokser gælden, idet der påløber renter på den eksisterende gæld.

ka

https://www.dknyt.dkartikel/mere-og-mere-offentlig-gaeld-bliver-drevet-ind