DK Nyt
Medie: Dansk Tour-start i fare
Alex Pedersen vil ikke bidrage til spekulationer, efter at der er opstået usikkerhed om Københavns Tour-start.
Foto: Henning Bagger, Ritzau Scanpix

Medie: Dansk Tour-start i fare

Ifølge et fransk medie kan den ellers danske Tour-start næste år blive fransk i stedet. Den danske Tour-chef, Alex Pedersen, forventer løsning inden for få uger.
23. JUL 2020 12.40

Der er opstået uvished om, hvorvidt næste års Tour de France-start skal foregå i København.

Torsdag skriver det franske medie Le Telegramme, at den franske region Bretagne er blevet tilbudt Tour-starten i 2021 af Tour-arrangøren Amaury Sport Organisation (ASO) som en plan B.

Årsagen er, at ASO ønsker at fremrykke starten med en uge, så Touren ikke kolliderer med OL. Det er dog ikke ligetil, da København også er værtsby for EM i fodbold næste sommer.

Forventer løsning inden længe

Direktøren for den danske Tour de France-start i 2021, Alex Pedersen, forventer en løsning inden længe.

- Vi kan ikke deltage i spekulationer.

- Bestyrelsesformand Frank Jensen har sendt et brev til ASO med den danske holdning, hvor vi giver udtryk for, at det er meget svært at flytte de danske datoer.

- Vi kommer med en samlet melding, når der foreligger en konkret løsning - hvilket forventeligt sker inden for de nærmeste uger, skriver Alex Pedersen i en sms til TV2 Sport og DR Sporten.

Borgmestre kender ikke til plan B

Danmark er vært for de første tre etaper i 2021, og feltet kommer blandt andet forbi Roskilde og Sønderborg. Borgmestrene fra de to kommuner oplyser til DR Sporten, at de ikke har hørt om en plan B.

Roskildes borgmester Tomas Breddam (S) og Sønderborgs Erik Lauritzen (S) fortæller dog, at direktørerne fra de kommuner, der er involveret i den danske Tour-start, torsdag skal deltage i et orienteringsmøde med Alex Pedersen for at høre seneste nyt om Tour-starten.

Tomas Breddam understreger over for DR Sporten, at det ikke er et møde, hvor der kan træffes beslutninger.

Erik Lauritzen siger til Sønderborg Nyt, at der også foregår et møde med fransk deltagelse torsdag.

- I dag, torsdag, er der et møde mellem den danske Tour-ledelse og den franske Tour-ledelse, og så må vi se, hvad det fører til, siger borgmesteren til lokalmediet.

Touren, EM og OL karambolerer

Den danske Tour-direktør Alex Pedersen vil ikke svare på, hvilke møder der finder sted torsdag. Han skriver i en sms til Ritzau, at 'man er i dialog med ASO omkring at finde en løsning for den danske Tour-start'.

Touren skal efter planen gå i gang 2. juli næste år i København, men ASO har ønsket at fremrykke starten på det 24 dage lange løb en uge, så afslutningen på Tour de France ikke kolliderer med OL i Tokyo, der begynder 23. juli.

I forvejen er København næste sommer en af værtsbyerne for EM i fodbold, der foregår fra 11. juni til 11. juli.

Ritzau har torsdag forgæves forsøgt at få en kommentar til historien fra Københavns overborgmester Frank Jensen, der er på ferie.

Ritzau

https://www.dknyt.dkartikel/medie-dansk-tour-start-i-fare