Medarbejder sender kritisk brev til politikere efter brystkræft-skandale
Foto: Brian Karmark, Ritzau Scanpix

Medarbejder sender kritisk brev til politikere efter brystkræft-skandale

Radiografer savner opbakning fra politikere efter mangelfulde brystundersøgelser.
27. FEB 2019 15.20
TEMA: Brystkræftskandale

SJÆLLAND: 'Vi føler os angrebet på vores faglighed og savner opbakning fra regionen.' Sådan lyder en del af teksten i et brev, som en medarbejder fra radiologisk afdeling på Ringsted Sygehus har sendt til Region Sjællands forretningsudvalg, skriver DR Sjælland.

Brevet er sendt som en reaktion på de seneste ugers historier om kvinder, som ikke er blevet tilstrækkeligt undersøgt for brystkræft. I alt har 735 kvinder med mistanke om brystkræft fået foretaget undersøgelser for brystkræft, der var mangelfulde, fordi sygehuset ville spare lægetimer og undersøgelsestid.

Bruno Jerup (EL), der sidder i regionsrådet, har over for TV Øst kaldt det 'en skandale', at radiografer og andet personale på radiologisk afdeling ikke lod ledelsen eller politikerne vide, at brystundersøgelserne ikke blev udført i overensstemmelse med de gældende retningslinjer.

I sidste uge holdt tillidsrepræsentanten for medarbejderne på Radiologisk Afdeling et telefonmøde med Charlotte Graungaard Falkvard, der er formand for radiografernes fagforening Radiograf Rådet. Formanden fortæller til DR Sjælland om en afdeling med cirka 50 medarbejdere, der er meget påvirkede af sagen:

- De føler sig selvfølgelig lidt pressede og er trætte af situationen, siger Charlotte Graungaard Falkvard. Hun mener, at regionens politikere burde 'besvære sig med at møde op på afdelingen og få en stille og rolig snak'.

Men sådan et møde skal personalet på Ringsted Sygehus ikke forvente foreløbig. Den opgave tager sygehusledelsen sig af, siger regionsrådsformand Heino Knudsen (S), der mener, at politikerne har tydeliggjort, at det ikke handler om den enkeltes faglighed.

- Det er vores sygehusledelse lige nu, der har fokus på at hjælpe medarbejderne så godt, det kan lade sig gøre. Så er det vores opgave (som politikere, red.) at kommunikere, at vi har den allerstørste tillid til medarbejderne.

Medarbejderen, der har skrevet brevet, ønsker ikke at stå frem med sit navn, da vedkommende er bange for at blive fyret for sine udtalelser, men DR Sjællands redaktion er bekendt med afsenderens identitet.

eo

https://www.dknyt.dkartikel/medarbejder-sender-kritisk-brev-til-politikere-efter-brystkraeft-skandale