DK Nyt

Medarbejder fyret og flere har fået advarsler på plejehjem i Aarhus

Efter sagen om skjulte optagelser på Kongsgården er en medarbejder blevet bortvist, og flere har fået advarsler og påtaler, fremgår det af ny redegørelse.

AARHUS: De skjulte tv-optagelser på plejehjemmet Kongsgården i Aarhus har betydet, at flere medarbejdere har fået advarsler og påtaler fra ledelsen for at overtræde retningslinjerne. En medarbejder er endda bortvist på grund af grov tjenesteforsømmelse. 

Det viser en ny redegørelse af sagsforløbet om det omstridte plejehjem. Redegørelsen er givet til politikerne i Udvalget for Sundhed og Omsorg, efter at udvalget ønskede et overblik over sagen. 

Redegørelsen viser, at der allerede den 10. marts blev holdt ti tjenstlige samtaler som reaktion på de skjulte optagelser fra TV2. Syv af samtalerne var med plejehjemmets medarbejdere, hvoraf én medarbejder blev bortvist på grund af grov tjenesteforsømmelse, tre medarbejdere fik skriftlige advarsler på grund af 'manglende dokumentation af afvigelser fra besøgsplanen og overtrædelse af lokal retningslinje'.

Derudover fik fem af de pågældende medarbejdere også påtaler for overtrædelse af retningslinjen for Takt og Tone, og én medarbejder har fået en påtale for at dokumentere efter anvisning fra kollega uden at reflektere nærmere over anvisningen.

Kommunen holdt også samtaler med to medarbejdere fra hjemmeplejen, hvor begge har fået skriftlige advarsler for ikke at kunne dokumentere afvigelser fra besøgsplanen. Desuden har en medarbejder fra Aarhus' vikarkorps, Flyverkorpset, fået en påtale.

Kommunen iværksætter handleplan

Redegørelsen beskriver desuden, at sundheds- og omsorgschefen Kirstine Markvorsen allerede 19. februar gav en gennemgang af indholdet i dokumentaren til hele udvalget.

Omkring 30 personer har set optagelserne, blandt andre rådmanden Jette Skive (DF), personer fra ledelsen og enkelte medarbejdere. Udvalget har dog ikke selv set dokumentaren. 

Kommunen har desuden iværksat en handleplan, der skal rette op på forholdene og genskabe tilliden til plejehjemmet. Handleplanen beskriver, hvordan der nu blandt andet vil blive holdt individuelle samtaler med medarbejderne, et møde med de pårørende, samt at tre ekstra sygeplejersker vil blive tilknyttet plejehjemmet.

 

https://www.dknyt.dkartikel/medarbejder-fyret-og-flere-har-faaet-advarsler-paa-plejehjem-i-aarhus