Mange smittede på plejehjem i Roskilde

Mindst fire beboere og syv medarbejdere er bekræftet testet positiv.

ROSKILDE: Beboere og personale på Trekroner Plejecenter i Roskilde er blevet testet for coronavirus. Desværre viser testresultaterne, at mange er smittede, ligesom flere dødsfald blandt beboerne mistænkes for at være relateret til coronasmitte, oplyser kommunen.

Roskilde Kommune tog i weekenden kontakt til Region Sjælland, da der var mistanke om flere covid-19 smittede på plejehjemmet. På baggrund af rådgivning fra regionen besluttede man at teste samtlige beboere og personalet på det afsnit, hvor der var mistanke om covid-19. Mindst fire beboere og syv medarbejdere er bekræftet testet positiv.

- Situationen på Trekroner Plejecenter er alvorlig og meget trist. Jeg følger den tæt. Selvom vi fra starten af marts har haft stor opmærksomhed på at undgå smittespredning, især på plejecentre, er coronavirus jo desværre ekstrem smitsom. Vi gør vores bedste og følger alle vejledninger fra sundhedsmyndighederne, og jeg oplever at medarbejderne går til opgaven med stærk faglighed og stor omsorg, siger borgmester Tomas Breddam (S).

Roskilde Kommune er i tæt dialog med Region Sjælland om at inddæmme smitten. Personale med smitte er sendt hjem indtil videre og beboere med smitte isoleres efter sundhedsmyndighedernes retningslinjer. Personalet bruger værnemidler som anvist af sundhedsmyndighederne.

På baggrund af de positive prøver fra weekendens test har man besluttet at teste alt personale, der har beboerkontakt på plejehjemmet. 

ka

https://www.dknyt.dkartikel/mange-smittede-paa-plejehjem-i-roskilde