DK Nyt

Mange sager om dobbeltløn i København

Den interne revision: Hver fjerde dobbeltansættelse dækker over snyd eller andre brud på regler
KORT NYT16. JUN 2012 10.03

KØBENHAVN: En række medarbejdere i Københavns Kommune har på samme tid været ansat i job flere steder. Nogle er mødt ind på det ene arbejde, mens de stadig var vagtsat i det andet. Andre har været sygemeldt i det ene job, selv om de var raske nok til at passe det andet. Fælles for sagerne er, at der uretmæssigt er blevet hævet dobbelt timeløn, skriver Berlingske.

Det er en intern revision i Københavns Kommune, som har afsløret i alt 1.518 dobbeltansættelser. Da kommunen udtog en stikprøve og kulegravede 316 af ansættelserne, var hver fjerde sag 'uhensigtsmæssig'. Problemerne blev opdaget i 2010, men kommunen kan ikke afvise, at sagerne går længere tilbage.

Overborgmester Frank Jensen (S) lover, at kommunen nu vil tjekke alle ansættelser centralt og peger på det særlige styre med syv forvaltninger og syv borgmestre som delårsag til problemerne. Adm. direktør Claus Juhl peger på, at det kan være ok, at en halvtidsansat påtager sig vagter i andre afdelinger for at hjælpe, men savner selv interne retningslinier for dobbeltarbejde, og hvornår f.eks. man håndterer arbejds- og hviletider.

ka

 

https://www.dknyt.dkartikel/mange-sager-om-dobbeltloen-i-koebenhavn