DK Nyt
Lov om Udbetaling Danmark vedtaget

Lov om Udbetaling Danmark vedtaget

Loven om oprettelsen af Udbetaling Danmark er i dag blevet vedtaget i Folketinget
29. MAR 2012 10.16

Af Kim Rosenkilde Nielsen, [email protected]

Kun Enhedslisten havde kritik at fremføre, da loven om "Udbetaling Danmark" i dag blev vedtaget i Folketinget.

Partiets socialordfører Finn Sørensen undrede sige over, at regeringspartierne tidligere forholdt sig kritiske til det forslag, som i dag blev vedtaget. Ved lovens førstebehandling fremhævede også Venstres Eyvind Vesselbo en række kritikpunkter, men de blev ikke forfulgt yderligere.

"Udbetaling Danmark" har mødt stor kommunal modstand siden idéen blev undfanget i Finansministeriet. Særlig stærk har bekymringen været for, hvordan ældre borgere stilles, når de ikke længere kan møde deres sagsbehandler ansigt til ansigt, og hvordan det fortsatte arbejde med at forhindre socialt bedrageri vil blive påvirket.

- Det er uskønt at se, hvordan regeringen nu gennemfører den tidligere regerings politik. Og det endda med en ændring, som understreger, hvordan der med hele det her forslag syntes at være ladet hånt om borgernes retsikkerhed, sagde Finn Sørensen.

Det sidste med henvisning til, at Københavns Kommune er blevet pålagt at overdrage en række ikke-anonymiserede personfølsomme oplysninger til "Udbetaling Danmark".

 

96 stemte for og otte imod forslaget.

 

https://www.dknyt.dkartikel/lov-om-udbetaling-danmark-vedtaget