DK Nyt
Lokalliste ekskluderer begge sine byrådsmedlemmer i Varde
Fra venstre Henrik Vej Kastrupsen og Tom Arnt Thorup.
Foto: Varde Kommune

Lokalliste ekskluderer begge sine byrådsmedlemmer i Varde

Bestyrelsen: Byrådsmedlemmerne førte ikke vores politik.
10. MAR 2020 14.31

VARDE: Byrådsmedlemmerne Henrik Vej Kastrupsen og Tom Arnt Thorup er blevet ekskluderet af Lokallisten 2017, som de blev valgt for ved KV17. Lokallisten 2017 er dermed ikke længere repræsenteret i Varde Byråd.

Begge ekskluderede er nu løsgængere, mens de sunder sig og overvejer situationen, skriver Tom Arnt Thorup i et læserbrev i JydskeVestkysten. Eksklusionen kom som en overraskelse for dem begge, siger Henrik Vej Kastrupsen til JydskeVestkysten.

Beslutningen traf bestyrelsen for Lokallisten 2017 på et møde mandag aften. Årsagen er, at 'Lokallistens bestyrelse vurderer, at byrådsmedlemmerne ikke fører Lokallistens politik', hedder det ifølge Ugeavisen Varde i en pressemeddelelse fra partiet.

Der henvises til blandt andet skolepolitiske spørgsmål og indstillingen til økonomi, hvorom det hedder, at 'borgmesteren siger i JydskeVestkysten, at vi bare kan låne nogle flere penge, men det er ikke Lokallistens politik'.

Lokallisten blev i sin tid stiftet blandt andet i protest mod en ny skolestruktur. Bestyrelsen har i højere grad end de to byrådsmedlemmer ønsket at fastholde protestlinjen, og det har nu ført til det endelige brud.

Lokallisten 2017 går efter at genopstille til KV21, men med nye kandidater.

mk

 

https://www.dknyt.dkartikel/lokalliste-ekskluderer-begge-sine-byraadsmedlemmer-i-varde