DK Nyt
Limousine-kørsel i hybrid

Limousine-kørsel i hybrid

OECD i Aarhus: De højest rangerende konferencedeltagere afhentes i miljørigtige plug-in hybridbiler fra Toyota
1. APR 2011 13.37

AARHUS: Når OECD-toppen ankommer til Aarhus, for at deltage i en konference om det fleksible arbejdsmarked, der bliver afholdt på ARoS på tirsdag, vil det ske i nye hypermoderne hybridbiler.

Bilerne - Toyota Prius Plug-in Hybrid - er de to eneste indregistrerede af sin slags i Danmark og stilles til rådighed af Toyota Danmark A/S, som har ind-gået et sponsorat med Beskæftigelsesforvaltningen i forbindelse med OECD-konferencen.

- Aarhus er verdens vindmøllehovedstad. I 2030 skal byen være CO2-neutral, og kommunen indgår klimapartnerskaber med private virk-somheder. Derfor er det helt naturligt, at vi holder fast i den grønne linje, når vi inviterer til international beskæftigelseskonference i Aar-hus. Jeg glæder mig over, at vi både kan profilere Aarhus som førende inden for grøn teknologi og profilere Danmark som førende, når det gælder et fleksibelt arbejdsmarked, siger Ea Nielsen, sekretariatschef i Beskæftigelsesforvaltningen.

Hybridbilerne er kendetegnet ved en bedre brændstoføkonomi og en markant lavere forurening end almindelige benzin- og dieselbiler, da de kører på en kombination af el og benzin. Dermed kan de bidrage til et renere miljø og lavere udledning af CO2. De anvendte plug-in hy-bridbiler kører 38,5 km/liter og udleder blot 59 g CO2 pr. km.

https://www.dknyt.dkartikel/limousine-koersel-i-hybrid