DK Nyt
Lidt flere er ansat i det offentlige
Antallet af offentligt ansatte toppede i 2010.

Lidt flere er ansat i det offentlige

Især sundhedsvæsnet og socialområdet har fået flere ansatte de seneste kvartaler, mens færre underviser.
21. DEC 2020 10.45

Omregnet i fuld tid er der blevet 1.600 flere offentligt ansatte fra andet til tredje kvartal i år, hvilket svarer til en stigning på 0,2 pct. Det viser tal fra Danmarks Statistik.

Dermed har den offentlige beskæftigelse været stigende de seneste tre kvartaler.

Den er dog stadig væsentligt lavere end for ti år siden, da antallet af offentligt beskæftigede var på det højeste niveau nogensinde. I tredje kvartal i år var der således 24.200 færre end i andet kvartal 2010.

Særligt i regionerne er der blevet flere ansatte fra andet til tredje kvartal, nemlig 0,6 pct. I kommunerne har stigningen været 0,2 pct.

Mere sundhed, mindre undervisning

De tre store velfærdsområder social beskyttelse, sundhedsvæsen og undervisning udgør tilsammen mere end tre fjerdedele af den samlede offentlige beskæftigelse.

Fra andet til tredje kvartal steg antallet af ansatte samlet set med 600 på disse tre områder, hvilket svarer til en stigning på 0,1 pct. Men der er store interne forskelle. 

Mens der blev 882 ekstra ansatte i sundhedsvæsnet (0,5 pct,) og 353 til social beskyttelse (0,2 pct.), faldt antallet af ansatte til undervisning med 596 (-0,4 pct.).

I kategorien generelle offentlige tjenester steg antallet af ansatte med 200 (0,3 pct.), i forsvaret steg det med 265 (1,1 pct.), og i fritid, kultur og religion med 611 (2,5 pct.). Sidstnævnte var dog stadig ikke nok til at opleve et stort fald kvartalet før.

ak

https://www.dknyt.dkartikel/lidt-flere-er-ansat-i-det-offentlige