DK Nyt
Lene Hansen: - Staten tager ågerrenter

Lene Hansen: - Staten tager ågerrenter

Fem nordjyske kommuner valgte selvbudgettering og må nu betale efterregninger med hele 12 pct. rente
12. MAR 2012 14.28

BRØNDERSLEV: 'Ågerrenter', sådan kalder borgmester i Brønderslev, Lene Hansen (S), de 12 pct., som staten forlanger af de fem nordjyske kommuner: Brønderslev, Jammerbugt, Rebild, Morsø og Vesthimmerland.

Det er den såkaldte efterregulering af skat, der igen spøger. Ikke nok med at ordningen har kostet kommunerne dyrt. Nu skal der også betales renter af penge, man ikke har tjent. De fem kommuner har derfor skrevet til Margrethe Vestager (R).

- Vi var mange, der ikke forudså finanskrisen og derfor valgte mange kommuner den såkaldte selvbudgettering i forhold til skatteindtægterne fra borgerne. Men pga. krisen blev mange mennesker arbejdsløse, og derfor faldt skatteindtægterne.

- I Brønderslev Kommune budgetterede vi med en gevinst på 9 mio. kr. Men vi endte med at betale knap 57 mio. kr. tilbage til staten. Nu forlanger man så renter på hele 12 pct. og ikke kun af den oprindelige gevinst på 9 mio. kr. Jeg kan ikke forestille mig, at man politisk ønsker at malke kommunerne på denne måde. Vi har tilbagebetalt pengene - det må være nok, lyder det fra Lene Hansen.

Hun afventer nu sammen med de øvrige borgmestre svar fra Margrethe Vestager. Tallene for kommunerne ser ud som følger:

--BILLEDE2--

https://www.dknyt.dkartikel/lene-hansen-staten-tager-aagerrenter