DK Nyt
Lejres fremtids-strategi klar til diskussion

Lejres fremtids-strategi klar til diskussion

Kommunalpolitikerne har lanceret strategi for udviklingen af kommunen - vil være hovedstadens økologiske forhave

LEJRE: Lejre lancerer nu en strategi for udviklingen af kommunen, der stiller skarpt på blandt andet berigende fællesskaber, en sund økonomi og økologi, fortæller kommunen på sin hjemmeside.

- Med Lejrestrategien 2012 har vi udstukket en retning og givet kommunalbestyrelsens bud på, hvor vi skal lægge vores kræfter de kommende fire år. Vi inviterer alle interesserede til at være med til at realisere målene i strategien - for det kræver en fælles retning og indsats, hvis målene skal nås, siger borgmester Mette Touborg (SF).

Den langsigtede strategi er, at udviklingen skal være bæredygtig, og at Lejre Kommune i 2030 skal have både et sundt samfund, et sundt miljø og en sund økonomi.

De kommende fire år er der lagt op til, at Lejre Kommune skal udvikle sig ved at fokusere på følgende initiativer og temaer:

Et sundt samfund - der er karakteriseret ved berigende fællesskaber med nærvær, udfordringer og omsorg til alle. Det vil Lejre Kommune skabe ved at fokusere på en aktiv fritid for store og små, fokusere på rettidig omhu, når livet er svært samt at skabe de bedste rammer for, at børnene får en god start på livet.

Et sundt miljø - Lejre Kommune vil sammen med kommunens borgere og besøgende gøre Lejre Kommune til hovedstadens økologiske forhave med fremsynede energiløsninger, naturoplevelser og landets største udvalg af økologiske fødevarer.

En sund økonomi - Lejre Kommune vil investere i langsigtede løsninger, der bygger på samarbejde, synergi og gode relationer. Der sættes fokus på udvikling af byerne, vækst i erhvervslivet, god infrastruktur og en moderne administration.

Kommunalbestyrelsen inviterer til et bredt samarbejde mellem borgere, foreninger, virksomheder, kommune og vidensinstitutioner om at virkeliggøre strategiens mål og gå i dialog om de indsatsområder, der skal vise vejen til at realisere strategien.

-  Vi vil påvirke udviklingen af Lejre Kommune i en positiv retning ved at være progressive og satse på de initiativer, som vi tror er vejen frem for Lejre Kommune. Det er vigtigt, at vi i fællesskab tager ansvar for, at Lejre bliver et endnu bedre sted at bo, og derfor ser vi frem til at høre borgernes og andre interesseredes syn på den vision, vi præsenterer,  slutter Mette Touborg.

mou

Fakta fra Lejrestrategien 2012
• at Lejre Kommune har Danmarks andet svanemærkede supermarked
• at det er et mål i klimaplanen, at der skal være mindst 20% vedvarende energi i kommunen som geografisk område allerede i år 2020.
• at Lejre Kommune vil udarbejde en ernæringsrigtig og økologisk kostpolitik, der dækker alle kommunens institutioner - herunder daginstitutioner, skoler, plejehjem og administration.
• at syv af de største vindmøller - ifølge nøgletal fra statens vindmøllesekretariat - kan producere den mængde el, der anvendes i Lejre Kommunes husholdninger. Til sammenligning står der i dag 17 vindmøller i Lejre Kommune fordelt på otte områder.
• at en analyse fra Arbejdsmarkedets Erhvervsråd viser, at Lejre Kommune er vurderet som den 8. bedste kommune at bosætte sig i. Lejre scorer højt på arbejdsmarked, tryghed og uddannelse.

 

Læs Lejrestrategien her

https://www.dknyt.dkartikel/lejres-fremtids-strategi-klar-til-diskussion