DK Nyt
Ledige løber for sundhed - og bedre jobchancer

Ledige løber for sundhed - og bedre jobchancer

Orienteringsløb for 100 kontanthjælpsmodtagere i Aalborg sætter fokus på sundhed, selvværd og samarbejde

AALBORG: Orienteringsløb, sund kost, fællesskab og gode grin står på programmet for 100 aalborgensiske modtagere af kontanthjælp. Fredag. 19. august løber de orienteringsløb. Formålet er at styrke deltagernes fysiske og psykiske velvære.

Løbet er på i alt fem kilometer. Løberne inddeles i hold og dermed får deltagerne også trænet samarbejde. Under løbet møder deltagerne en række poster, hvor de skal løse opgaver, der udfordrer såvel muskelfibre som hjerneceller. Undervejs serverer arrangørerne sunde menuer og drikkevarer for deltagerne, så de får energi til at klare løbets udfordringer.

- Sundhed, selvværd og samarbejde udgør vigtige kompetencer i mange jobs. Vores orienteringsløb sætter på en sjov måde fokus på alle tre s'er. Sunde og fælles oplevelser giver mere velvære og selvværd. Og de kan øge chancen for at finde job, fortæller jobkonsulent, arrangør og sundhedsambassadør Lene Jeppesen, Jobcenter Aalborg.

Uoverskueligt
- Nogle af vores ledige siger, at fem kilometers gang eller løb lyder næsten uoverskueligt. Men jeg er sikker på, at deltagerne efter løbet vil finde ud af, at de sagtens kan gå eller løbe fem kilometer. Og så vælger de måske at gå eller løbe mere i hverdagen frem for at køre med for eksempel bus. Det gælder om at få små sunde vaner indarbejdet i hverdagen, siger Lene Jeppesen.

Aalborg Kommune håber, at orienteringsløbet kan give deltagerne mere overskud i hverdagen til at finde nye muligheder på arbejdsmarkedet.

ka

Foto: http://www.flickr.com/photos/robertnelson/with/4901703752/

 

https://www.dknyt.dkartikel/ledige-loeber-for-sundhed-og-bedre-jobchancer