DK Nyt

Landsret afviser imams injuriesag mod tre politikere

KORT NYT23. JUN 2020 11.12

De tre politikere Naser Khader (K), Marcus Knuth (K) og Martin Henriksen (DF) kan i deres egenskab af nuværende og daværende folketingsmedlemmer ikke sagsøges for injurier i en sag anlagt af imam og direktør for exitcirklen, Sherin Khankan. Det har Østre Landsret afgjort og samtidig frifundet Naser Khader i en anden del af sagen.

Sherin Khankan havde sagsøgt de tre politikere for at sværte hende til på strafbar vis i en mail, hvori de tre skrev de til andre udlændingeordførere, at Sherin Khankan havde ekstreme holdninger, og at Exitcirklen derfor ikke burde får en bevilling på 680.000 kr. Landsretten afviser sagen, fordi folketingsmedlemmer ikke kan drages til ansvar for deres ytringer i Folketinget, medmindre Folketinget har givet sit samtykke. Det er ikke sket her.

Oveni blev Naser Khader sagsøgt for på Facebook at have kaldt Sherin Khankan for radikal islamist. Den del har Østre Landsret frifundet ham for med den begrundelse, at udtalelserne var fremsat som led i en offentlig debat om emner af væsentlig samfundsmæssig interesse.

Ritzau

 

https://www.dknyt.dkartikel/landsret-afviser-imams-injuriesag-mod-tre-politikere