DK Nyt
Læsø fik ingen løsning med hjem, men lån til at holde øen flydende
Foto: Lindegaard Bente, Ritzau Scanpix

Læsø fik ingen løsning med hjem, men lån til at holde øen flydende

Borgmester Karsten Nielsen (DF) er 'rimeligt tilfreds' efter tiggergang fredag hos indenrigsminister Astrid Krag (S).

LÆSØ: En tiggergang fra Læsøs borgmester Karsten Nielsen (DF) hos indenrigsminister Astrid Krag (S) for at få en løsning på ø-kommunens økonomiske problemer gik fredag  ikke helt, som den kommunale delegation havde håbet, men den vendte dog heller ikke helt tomhændet hjem.

Læsø Byråd vedtog i år med åbne øjne et ulovligt 2020-budget, der kun ville hænge sammen, hvis staten ville øge sit tilskud. Det budgetterede man så med, men altså uden at have belæg for det.

Det fik kommunen heller ikke ved mødet med indenrigsministeren, men som en midlertidig nødløsning fik den lov til at optage et ekstra lån på ti mio. kr., skriver TV2 Nord. Pengene skal bruges til drift, altså til at holde kommunen kørende.

- Lån skal jo betales tilbage, og det forsøgte vi også at gøre opmærksom på, men når alt kommer til alt, så er vi rimeligt tilfreds med mødet i dag, siger borgmester Karsten Nielsen til TV2 Nord. Han og byrådet håber nu på at en kommende udligningsreform vil byde på en varig forbedring af de økonomiske vilkår. 

Indenrigsminister Astrid Krag anerkender, at Læsø står i en svær situation:

- Som jeg forstår det, går man nu hjem med de 10 mio. kr. og får bragt budgettet i orden, og det er jeg selvfølgelig glad for. Læsø er udfordret, og det er mange af vores øer. Det har vi allerede blik for, når vi uddeler særtilskud, og det er også noget, vi skal have blik for, når vi skal snakke udligning, sagde hun efter mødet til TV2 Nord.

mk

 

https://www.dknyt.dkartikel/laesoe-fik-ingen-loesning-med-hjem-men-laan-til-at-holde-oeen-flydende