DK Nyt
Lærerforening: Stop jobcirkus for ledige

Lærerforening: Stop jobcirkus for ledige

FV 11 På to år er antallet af lærere i løntilskudsjob femdoblet. Lovgivningen medfører kassetænkning i kommunerne og underminerer overenskomsten, mener lærerne

- Det er et kæmpe problem, at ledige lærere underviser på dagpenge. Vi har gennem overenskomsterne aftalt en helt anden løn med arbejdsgiverne. Hvis løntilskudsjobbet ikke fører til et fast arbejde, falder de ledige ud af dagpengesystemet efter to år. I mellemtiden kan vi se, at kommunerne sparer penge ved at spekulere i løntilskudsjob. Det siger  Anders Bondo Christensen, formand for Danmarks Lærerforening i en pressemeddelelse.

I sidste uge kunne DR2 Deadline dokumentere, at Randers Kommune vil øge antallet af løntilskudsstillinger i kommunen og på den måde tjene 32 mio. kr. i 2012.

- Det er grotesk, at lovgivningen åbner op for kommunal spekulation i løntilskudsjob. Det er uacceptabelt, at ledige lærere kan stå med ansvaret for elevernes undervisning uden at få den overenskomstmæssigt aftalte løn, fortsætter Anders Bondo.

- Vi skal have lavet det her makværk om hurtigst muligt. Loven har store personlige konsekvenser for de ledige og undergraver overenskomstsystemet, og jeg efterlyser en klar stillingtagen til dette spørgsmål fra partierne under valgkampen, siger lærerformanden Anders Bondo Christensen.

I sidste uge kom det frem, at antallet af kommunale løntilskudsstillinger på bare fire år er steget fra 4.500 til 12.000 sidste år. I første halvdel af indeværende år er 12.000 ledige i løntilskud i det offentlige.

mou

 

https://www.dknyt.dkartikel/laererforening-stop-jobcirkus-for-ledige