DK Nyt

Lærere vil bevare inklusions-besparelse i skolen

KL og folketingets uddannelsesordførere har ifølge DLF udtrykt tillid, til at kommunerne vil lade pengene blive på skolerne
KORT NYT31. MAJ 2012 13.04

Beregninger viser en potentiel landsdækkende besparelse på op til 1,4 mia. kr. som følge af inklusionslovens ændring af specialundervisningen for elever i mindre end ni timers støtte, skriver folkeskolen.dk. Formanden for DLF's Skole- og uddannelsespolitiske udvalg Bjørn Hansen mener, at midlerne skal bruges på inklusion:

I den nye inklusionslov står et afsnit, der handler om kommunernes håndtering af de eventuelle mindre udgifter eller besparelser, som de helt uundgåeligt vil få, når lovens konsekvenser bliver en realitet. Her nøjes lovteksten dog med at forvente af kommunerne, at de lader besparelserne blive i skolen.

Både KL og folketingets uddannelsesordførere har udtrykt tillid til at kommunerne vil lade pengene blive på skolerne. Men den tillid deler formanden for DLF´s Skole- og uddannelsespolitiske udvalg Bjørn Hansen dog ikke. Han råder de lokale lærerkredse til at følge budgetstrømmene nøje og samtidig sørge for at blive involveret i de lokale handlingsplaner omkring inklusionsarbejdet og være med til, at pengene bliver i folkeskolen.

ka

 

 

 

https://www.dknyt.dkartikel/laerere-vil-bevare-inklusions-besparelse-i-skolen