DK Nyt

Lærere og elever siger nej til karakter for flid

Undervisningsministeren vil give eleverne i 8. og 9. klasse en årskarakter for deres arbejdsindsats.
27. AUG 2021 6.02

Danmarks Lærerforening mener ikke, at det er en god idé at give de ældste skoleelever karakterer for deres arbejdsindsats.

- Vi er ikke interesserede i at have flere karakterer i folkeskolen end dem, vi allerede har i dag, siger Regitze Flannov, der er formand for undervisningsudvalget i Danmarks Lærerforening.

Onsdag foreslog undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil (S), at eleverne i 8. og 9. klasse skal have en årskarakter for deres arbejdsindsats.

- Det er ikke alle, der kan få 12 i matematik, og der er det vigtigt, at vores uddannelsessystem honorerer og giver credit for, hvis man har lagt en arbejdsindsats, sagde ministeren om forslaget.

Hun ønsker at få de andre folketingspartier med på forslaget, der skal rulles ud blandt tusindvis af elever på de to klassetrin.

Formand for Danske Skoleelever Mille Borgen Mikkelsen er heller ikke positivt stillet over for undervisningsministerens forslag.

- Det er fint, at man begynder at tænke på, at vi elever ikke kun skal vurderes ud fra vores faglige dygtighed, men også for vores andre præstationer.

- Det er ærgerligt, at man alligevel vælger, at det skal være med en karakter, siger hun.

Præstationskultur

Ifølge Regitze Flannov vil det ikke gavne eleverne med flere karakterer.

- Karakterer bidrager til en præstationskultur, som vi allerede nu ved, at mange elever har problemer med at være i.

- Vi tænker, at det kan gøres på meget bedre vis ved at lave rigtig gode rammer for god og motiverende undervisning, evalueringsformer og feedback, siger hun.

Det synspunkt deler Mille Borgen Mikkelsen.

- Konstruktiv feedback giver meget mere mening end et tal, der bare lægger endnu mere pres på vores skuldre, siger hun.

Lotte Rod, der er uddannelsesordfører for De Radikale, er også kritisk over for forslaget. Til Jyllands-Posten siger hun, at man skal have færre karakterer og mere tid til fordybelse for eleverne.

Ritzau

https://www.dknyt.dkartikel/laerere-og-elever-siger-nej-til-karakter-for-flid