DK Nyt
Længst Muligt I Eget Liv får europæisk pris

Længst Muligt I Eget Liv får europæisk pris

Fredericia får international hæder for stort og vedholdende arbejde med at rehabilitere ældre i ældreplejen

 

FREDERICIA: Det europæiske organ European Institute of Public Administration (EIPA) tildeler Længst Mulig I Eget Liv en europæisk kvalitetspris: EPSA 2011 Best Practice Certificate.

EIPA har siden 2007 uddelt den europæiske kvalitetpris til de bedste, mest innovative og effektive tiltag inden for den offentlige sektor i Europa. I år får Fredericia Kommune et skulderklap for innovationsprojektet Længst Muligt I Eget Liv.

Der er kun to projekter fra Danmark, der modtager denne udmærkelse i år. Udover Fredericia Kommune modtager Dansk Integrations Service et bevis på innovation og nytænkning.

Stort potentiale i rehabiliterende arbejde
Dansk Sundhedsinstitut (DSI) har kigget nærmere på Længst Muligt I Eget Liv, og deres helt nye evaluering viser, at der er et stort potentiale i at arbejde rehabiliterende - også med de borgere, der i lang tid har været tilknyttet hjemmeplejen.

- I det videre arbejde med projekt Længst Muligt I Eget Liv vil vi se nærmere på, hvordan vi kan udnytte dette potentiale maximalt til fordel for borgerne, fortæller rehabiliteringschef Louise Thule Christensen.

Af evalueringen fremgår det, at det kræver en stor og vedholdende indsats at omlægge arbejdet i ældreplejen. Borgeren skal i højere grad mødes med et fokus på deres ressourcer og muligheder med for at leve et uafhængigt og selvstændigt hverdagsliv med en høj livskvalitet.

Men Fredericia Kommune har udviklet en effektiv model, hvor de borgere, der vurderes at have rehabiliteringspotentiale, visiteres til et intensivt tilbud om hverdagsrehabilitering, der tager udgangspunkt i borgernes egne ønsker og mål. Og det er især blandt de nyvisiterede borgere, der indtil nu er skabt gode resultater.

Dansk Sundhedsinstitut kommer også med anbefalinger til en vellykket implementering af Længst Muligt I Eget Liv i andre kommuner. Rapporten kan ses på www.lmiel.dk

 

EIPA er en neutral og upartisk institut, der har direkte forbindelser med alle EU-regeringer og institutioner. EIPA har omkring 30 års erfaring indenfor uddannelse, forskning og rådgivning i europæisk integration og offentlig forvaltning.
Læs mere om EIPA på www.eipa.eu.


EPSA's vision er at skabe en arena, hvor Europas offentlige institutioner kan udmærke sig og blive et forbillede for resten af verden.
Den europæiske kvalitetspris er blevet uddelt første gang i 2007. Læs mere om prisen på www.epsa2011.eu.

 

https://www.dknyt.dkartikel/laengst-muligt-i-eget-liv-faar-europaeisk-pris