DK Nyt

Læger: Udbredt brug af mundbind er unødvendigt i Danmark

KORT NYT7. JUN 2020 8.43
TEMA: Corona

WHO har ændret holdning, så alle nu anbefales at bruge mundbind på steder, hvor det er svært at holde afstand. En udbredt brug af ansigtsmasker i det danske samfund er dog ikke en nødvendighed, vurderer eksperter. Det behøver altså ikke nødvendigvis at medføre ændrede retningslinjer i Danmark, mener Allan Randrup Thomsen, der er professor i eksperimentel virologi på Københavns Universitet.

- Mundbind har en klar effekt i sundhedssektoren, men når det kommer til resten af samfundet, er evidensen meget ringe. Jeg siger ikke, at det ikke har en effekt. Men problemet er blandt andet, at mange ikke bruger mundbind rigtigt. Og det kan blive en falsk tryghed, siger han.

Han mener dog, at det i visse situationer, hvor det er meget svært at holde afstand, kan 'være hensigtsmæssigt at anbefale mundbind'. Eksempelvis i lufthavne, fly og offentlig transport. Læge Christian Wejse, der er forsker i global sundhed og infektionssygdomme på Aarhus Universitet, mener heller ikke, at mundbind bør være et krav på offentlige steder i Danmark.

Ritzau

https://www.dknyt.dkartikel/laeger-udbredt-brug-af-mundbind-er-unoedvendigt-i-danmark