DK Nyt

Læger: Myndighederne må fjerne gigtmiddel

Sundhedsstyrelsen vil have lægerne til at stoppe udskrivning af farlig gigtmedicin
KORT NYT19. JUN 2012 7.11

KØBENHAVN: Sundhedsstyrelsen mener, at lægerne må holde igen med at udskrive gigtmedicinen Diclofenac, mens lægerne mener, at myndighederne må gribe ind. Det fortæller DR Nyheder.

Medicinen giver klart større risiko for at dø eller få alvorlige hjerteproblemer end for eksempel det mere kendte Ibuprofen. Begge midler virker mod gigt-smerter, men selv om det har været kendt i flere år, at der er større risiko ved Diclofenac, så er omkring hver sjette pille, lægerne udskriver mod gigt-smerter, stadig Diclofenac. Ifølge Deadline på DR1 fik 150.000 patienter medicinen ordineret sidste år.

- Lægerne må til at ændre adfærd, når det gælder Diclofenac, siger Steffen Thirstrup, der er chef for Sundhedsstyrelsens lægemiddelvurdering.

Men formanden for de praktiserende læger, Henrik Dibbern, mener, at myndighederne må melde mere klart ud.

- Så længe medicinen kan udskrives, og når patienten foretrækker det, vil lægen have en tendens til at udskrive det med fornuftige advarsler. Forbruget af Diclofenac er faldet gennem de senere år, og hvis det skal gå hurtigere, må Sundhedsstyrelsen tage det af markedet eller udstede regler for præcis, hvornår medicinen må bruges, siger han.

bi

https://www.dknyt.dkartikel/laeger-myndighederne-maa-fjerne-gigtmiddel