DK Nyt

Lægemangel efter patientflugt fra svindelmistænkt lægepar

KORT NYT10. MAJ 2021 9.38

SVENDBORG: 303 patienter har på to uger søgt væk fra et lægeægtepar i Svendborg, som Region Syddanmark har anmeldt for bedrageri med falske faktureringer og ydelser for op mod 1,8 mio. kr. På baggrund af en aktindsigt skriver Fyens Stiftstidende, at lægerne havde 2.606 patienter tilknyttet 21. april, mens antallet 5. maj var 2.303.

Selvom mange patienter nu søger andre steder hen, så er det ikke ligetil, da der er mangel på læger med tilgang i området. Det har fået Region Syddanmark til at oprette to nye ydernumre, men de vil kun blive oprettet, hvis de to bedragerimistænkte læger får solgt deres praksis inden 9. september. Hvis ikke det lykkes vil de to lægers ydernumre blive inddraget, og to andre vil få dem.

- Det er jo en ekstraordinær situation. I princippet kunne regionens samarbejdsudvalg have krævet, at lægerne skulle lukke i morgen, men så ville der jo stå en masse patienter, som skulle ud og finde en anden læge, og det vil give problemer, hvis der er begrænset adgang til andre læger. Ingen er jo interesseret i, at patienterne skal tages som gidsler i sådan en sag, så derfor forsøger man højst sandsynligt at finde en mindelig løsning, siger professor i sundhedsøkonomi Jakob Kjellberg fra Vive.

mh

https://www.dknyt.dkartikel/laegemangel-efter-patientflugt-fra-svindelmistaenkt-laegepar